Goed gedaan

30 jun 2017

Les 13, 14

In les 13 gaat het over ‘eerlijk waar?’ Er wordt stil gestaan bij alle nuances van (on)eerlijk zijn: opscheppen , jokken, overdrijven, smoesjes. De kinderen leren waarom anderen je niet meer geloven en vertrouwen als je vaak niet helemaal eerlijk bent. Ook wordt er aandacht besteed aan oneerlijkheid en onwaarheden op internet en reclame.

In les 14 van de SOVA-methode ‘Goed gedaan!’ staat het onderwerp ‘vrienden’ centraal. De kinderen leren dat je ook tegen een vriend nee mag zeggen als je iets niet wilt en hoe je het beste kunt reageren als je niet mee mag doen (rustig iets anders gaan doen). Ook wordt stilgestaan bij het oplossen van ruzie (rustig worden – naar elkaar luisteren – samen oplossing bedenken) en bij het verschil tussen echte vrienden en internetvrienden.