Nascholing team

24 feb 2017

Op maandagmiddag 13 februari hadden de leerlingen vrij. Ons team volgde toen nascholing in de gymzaal. Meneer Van Grol gaf ons les op het gebied van ‘weerbaarheid’. We hebben verschillende werkvormen geoefend die erop gericht zijn om een goede sfeer in de groep te krijgen. Het is belangrijk dat leerlingen zich veilig voelen in de groep (kleur groen). We kunnen met de kinderen verschillende activiteiten doen om het ‘samen gevoel’ te ontwikkelen.

Het is ook belangrijk dat de leerlingen leren om aan te geven wanneer ze iets niet fijn vinden (kleur oranje of rood). Door hierover met de anderen te praten, kan het veilige gevoel weer terugkomen. We vonden het als team een leerzame cursus. We gaan hier in de klassen zeker verder mee aan de slag.