Schoolplein

24 feb 2017

Na de kerstvakantie is er een stukje plein ingericht als pannakooi. We willen de mensen die hierbij geholpen hebben hartelijk bedanken voor het werk. Vooral groep 8 heeft er al veel gevoetbald.

Op school hebben we een bal. Het is niet de bedoeling dat de kinderen zelf voetballen meenemen. Er wordt alléén in de kooi gevoetbald.

Er zijn ook veel kinderen aan het tafeltennissen. Het is nog niet eerder gebeurd dat er zoveel kinderen gebruik maakten van de tafeltennistafel. Het is fijn dat er op zoveel verschillende manieren op het plein gespeeld wordt.

Na schooltijd doen we de hekken dicht. Dan kunnen de pannakooi en de tafeltennistafel dus niet gebruikt worden. We hebben gezien dat verschillende kinderen over het hek klimmen, na schooltijd of in het weekend. Daar zijn ze op aangesproken. De buren hebben ook recht op rust en privacy. Met hen hebben we afspraken. Bovendien is het ronduit gevaarlijk om over deze hoge hekken te klimmen. We re-kenen erop dat leerlingen en ouders eraan meewerken om de relatie met de omgeving goed te houden.

Op het wieltjesplein wordt er veel gestept. We hebben er dit jaar al eerder op gewezen dat oudere kinderen geen stepjes ‘lenen’ van jongere kinderen. Alle leerlingen moeten zich veilig voelen. Maar ook de eigendommen moeten veilig zijn op school. Daarom spreken we met elkaar regels af, waar we ons ook aan houden.