Kijkje in de plusklas

24 feb 2017

Kinderen uit groep 2 hebben de afgelopen weken aan een eigen-letter-namenboekje gewerkt. Bij de letters van je eigen naam zoveel mogelijk woordjes schrijven. En natuurlijk prachtige tekeningen!

De kinderen uit de middenbouw hebben nagedacht over symmetrie. Ze hebben zelf op papier allemaal symmetrische vormen moeten ontwerpen. Met passers, linialen en potloden kwamen er mooie patronen!

De kinderen van groep 7 en 8 zijn de nieuwe IQ-spelletjes aan het introduceren in de school. Mooi om te zien hoe op een leuke manier deze (soms moeilijke) spelletjes uitgelegd worden aan kinderen uit de verschillende groepen. Het is de bedoeling dat de spelletjes na deze uitleg gebruikt gaan worden in de klassen.

En dan de Pittige Plustorens! Om de week komt er ook een groepje leerlingen van de Versluijsschool om samen te werken met dit materiaal. Er moet hard gewerkt worden aan verschillende opdrachten. Zoals een knikkerbaan ontwerpen, waarbij de knikker 30 sec. moet blijven rollen. Of nadenken over ‘een dag in 2118’. Of samen een klassenkrant maken met verschillende rubrieken.

Door middel van al deze pittige opdrachten leren de kinderen samenwerken, plannen, op een creatieve manier oplossingen bedenken en evalueren. Op deze middagen hebben we nog extra hulp van juf Peene. We hopen samen met de kinderen op een fijne en leerzame tijd!

Juf van Duivendijk