Koningsspelen

19 mei 2017

Op vrijdagmiddag 21 april hebben samen met de kinderen spelletjes gedaan. Het was een ge-zellige middag. Hoewel het geen vrije dag was hebben we toch veel ouders ontmoet. Er was ook voldoende hulp voor de spelen. We willen nogmaals iedereen bedanken die erbij gehol-pen heeft. Zonder die hulp zouden de spelen op deze wijze niet door kunnen gaan.

Tijdens de spelletjes vroegen diverse ouders waarom er op de Koningsdag zelf niets meer georganiseerd wordt door de school. Dat is namelijk veranderd sinds Willem-Alexander koning is, sindsdien worden er koningsspelen gehouden op de vrijdag voor de meivakantie.

Tijdens de regeringsperiode van koningin Beatrix kenden we ‘Koninginnedag’. Op deze dag vonden ook de activiteiten van de scholen plaats. Onze koning heeft deze activiteiten gesplitst. Op de vrijdag voor de meivakantie de koningsspelen en het koningsontbijt en op zijn verjaardag viert hij Koningsdag. Daarmee zijn de activiteiten voor de scholen dus verplaatst naar de vrijdag voor de vakantie en wordt er op de daadwerkelijke Koningsdag door de school niets meer georganiseerd.

We hebben er dit jaar voor gekozen om niet met het koningsontbijt mee te doen omdat we dit schooljaar (op 10 november) al een keer met alle kinderen op school hebben gegeten. Ook waren de projectweken net achter de rug en daarbij hebben we ook veel bijzondere dingen gedaan.